Zoek op trefwoord(en): (agrarisch, bouw etc.) :
Selecteer een provincie:
Selecteer een functiegroep:

Er bestaan veel vooroordelen over Poolse arbeidskrachten. Deze worden in stand gehouden en uitvergroot door negatieve berichtgeving in de media.

Natuurlijk valt niet te ontkennen dat er door de toestroom van Polen naar Nederland veel problemen zijn ontstaan.  Dit komt enerzijds doordat de overheid op veel punten in gebreke is gebleven. Er wordt wel eens gezegd: " je kan je gasten pas ontvangen als je huis op orde is." Men heeft in dit geval het economisch belang zwaarder laten wegen dan het belang van de Poolse arbeidsmigranten. Dit heeft geresulteerd in een opeenstapeling van problemen, variërend van illegale (over)bewoning en taalachterstanden tot uitbuiting en alcoholmisbruik.

1 Job Match, heeft echter zelf haar verantwoording genomen en alle nodige voorzieningen voor haar werknemers getroffen!

>Zijn Poolse mensen wel betrouwbaar?

De Poolse mensen die door 1 Job Match geleverd worden zijn van te voren grondig gescreend. Wij selecteren de mensen waar wij vertrouwen in hebben voor onze klanten. De mensen die 1 Job Match levert blijken in de praktijk meestal uiterst loyaal, flexibel en hebben nog een lekker ouderwetse werkmentaliteit. Het ziekteverzuim is onder Poolse krachten relatief laag t.o.v. Nederlandse krachten.

>Als je Polen tussen Nederlanders huisvest dan zorgen ze toch voor overlast?

Overlast ontstaat vaak doordat er veel te veel mensen worden gehuisvest in één pand. Vaak zijn dit ook nog eens mensen die elkaar niet kennen. 1 Job Match zorgt voor geschikte woonruimte voor haar medewerkers. We zorgen dat de woningen worden bewoond door mensen die samen naar Nederland zijn gekomen om te werken. 1 Job Match laat haar medewerkers huisregels tekenen voordat ze de huisvesting betrekken. We zorgen dat iedereen genoeg ruimte heeft en een goed bed om in te slapen,sanitaire voorzieningen, tv, wasmachine, magnetron etc. Dit zodat ze goede basisvoorzieningen hebben om zich buiten werktijd te kunnen ontspannen zodat ze altijd uitgerust op het werk kunnen verschijnen. 

>De taalbarrière zal toch een groot probleem zijn?

1 Job Match beschikt over een uitgebreid netwerk en selecteert waar nodig ook op criteria m.b.t. de taal. Ook blijkt het in de praktijk vaak een probleem te zijn dat zichzelf al snel oplost door een beetje extra inspanning en goede wil van de werkgever en werknemer. Een zakwoordenboekje doet vaak al wonderen. Verder biedt de standaard begeleiding door de meertalige coördinator van 1 Job Match vaak uitkomst.

>Poolse mensen drinken toch heel veel?

Drankmisbruik is vaak een vluchtmiddel voor maatschappelijke en sociale problemen die worden veroorzaakt door slechte huisvesting, het onderbetaald worden en heimwee.1 Job Match distantieert zich hier ten zeerste van en zorgt voor een comfortabele huisvesting en salaris naar Nederlandse maatstaven. Ook krijgen de werknemers regelmatig de mogelijkheid hun familie te bezoeken of wordt gezorgd dat het gezin voor een bepaalde periode kan overkomen.

1 Job Match acht het vanzelfsprekend dat er strikt volgens alle wettelijke voorschriften wordt gewerkt en zal hier in geen geval van afwijken!

Copyright 2016 OneJobMatch ( KvK: 57630453 )
Algemene voorwaarden | Privacy Policy